Bbc : η γερμανια πιο δημοφιλης χωρα στον κοσμο!

12:20 23/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Μπορεί η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ να προκαλεί αντιδράσεις πανταχόθεν, μπορεί οι Γερμανοί να έσπευσαν να αποδώσουν στην Καγκελάριο ακόμα και την κακή τους επίδοση στη Eurovision, μία έρευνα του BBC όμως έρχεται...
να ανατρέψει τα δεδομένα, δείχνοντας ότι η Γερμανία είναι η χώρα που συγκεντρώνει τις περισσότερες «θετικές ψήφους» σε σύνολο 26 χωρών.
Τουλάχιστον 26.000 άνθρωποι από 16 χώρες και
την ΕΕ ρωτήθηκαν, στο πλαίσιο του δείκτη αξιολόγησης χωρών, για το εάν η επιρροή τους παγκοσμίως ήταν «κυρίως θετική» ή «κυρίως αρνητική».
Στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε η Γερμανία με 59% θετικές γνώμες –παρότι βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών λόγω της πολιτικής λιτότητας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο αντίκτυπος της Γερμανίας παγκοσμίως έχει βελτιωθεί σημαντικά από το 2013.
Ακολουθούν ο Καναδάς και η Βρετανία με 55% θετικές γνώμες (βελτιωμένο σκορ σε σχέση με πέρυσι) και έπονται η Ιαπωνία (51%) και η Γαλλία (49%, ποσοστό βελτιωμένο σε σχέση με το 2012), ενώ 49% συγκεντρώνει και η ΕΕ ως σύνολο.
Οι χώρες που τα πήγαν καλύτερα απ' ότι το 2012, είναι η Βρετανία, η Γαλλία και ο Καναδάς, ενώ οι «γίγαντες» ΗΠΑ (45%), Κίνα (42%) και Ρωσία (30%) δεν τα πήγαν τόσο καλά, αφού το σκορ τους είναι χειρότερο σε σχέση πέρυσι. Στην τελευταία θέση βρέθηκε ξανά το Ιράν, με μόλις 15% θετικές γνώμες.
Keywords
Τυχαία Θέματα