Aneργια 7,2% και 148.000 νεες θεσεις εργασιας στις ηπα...

Κατά 148.000 αυξήθηκαν οι μισθοδοτούμενοι εργαζόμενοι το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 7,2%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα ...
από το υπουργείο Εργασίας και ήτνα κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Η πτώση κατά 0,1% της ανεργίας ( από 7,3% τον Αύγουστο σε 7,2 τον Σεπτέμβριο ) αποτελεί και το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.
H ανακοίνωση των στοιχείων είχε οριστεί για τις 4 Οκτωβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης.
Σύμφωνα
με το Reuters οι αναλυτές ανέμεναν την δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας και το ποσοστό ανεργίας αμετάβλητο στο 7,3%.
Τα στοιχεία του Αυγούστου αναθεωρήθηκαν στις 193.000 νέες θέσεις εργασίας, περισς΄τοερες από ότι αρχικά προβλεπόταν.
Η εκτίμηση της Barclays ήταν ότι τα στοιχεία θα ήταν ισχυρά, με την δημιουργία 200.000 νεών θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο και πτώση 0,1% της ανεργίας.
Σύμφωνα με την Scotia Bank, μόνο η αύξηση κατά 200.000 θέσεις και πάνω, θα μπορούσε να στηρίξει το δολάριο στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν και τα σημερινά αυτά στοιχεία είχαν θεωρηθεί ως τα πιο σημαντικά σε ότι αφορά τις αποφάσεις στην προσεχή συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο ουσιαστικά δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία καθώς αφορούν τον μήνα Σεπτέβριο.
Τα στοχεία του Οκτωβρίου είναι αυτά που θα έχουν καθοριστική σημασία και που πραγματικά δείξουν τον αντίκτυπο του shutdown στην αμερικάνικη οικονονμία.
Λόγω της καθυστέρησης στις ανακοινώσεις στοιχείων στις ΗΠΑ γενικότερα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Οκτωβρίου, θα ανακοινωθούν στις 8 Νοεμβρίου.
Πηγή : nafgtemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα