Σημαντική πτώση ΠΑΣΟΚ και άνοδος της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της DATA RC

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η νέα δημοσκόπηση της DATA RC, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ σημειώνει σημαντική πτώση, που αγγίζει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

έχει ανέβει ελαφρά σε σχέση με τις εθνικές εκλογές με ποσοστό πάνω από το εθνικό μέσο όρο. Συγκριτικά με την έρευνα του Ιουλίου παρουσιάζει σταθερότητα (34,5%). Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει σημαντική πτώση από τις εθνικές εκλογές, ενώ μειωμένο είναι και συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου (6,7%).

Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου (10,1%), πάνω από τις προηγούμενες εθνικές (5,9%) και πάνω από τον εθνικό μέσο όρο. Το ποσοστό πρόθεσης ψήφου που συγκεντρώνει επί του συνόλου του δείγματος εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο (μείωση μεγαλύτερη του 30%) συγκριτικά με την μέτρηση του Ιουλίου, όμως η μείωση αυτή δεν αποτυπώνεται επί των εγκύρων λόγω της αναγωγής.

Η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρουσιάζουν πτώση στα ποσοστά της πρόθεσης ψήφου τους από τις εθνικές εκλογές. Για τη ΔΗΜΑΡ ή πτώση είναι σημαντική, καθώς από 6,4% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνει μόλις 2% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 4,1%). Για τους Ανεξάρτητοι Έλληνες η πτώση είναι μικρότερη καθώς από 6,7% στις εθνικές εκλογές συγκεντρώνουν 4,4% πρόθεση ψήφου (ενώ στη μέτρηση του Ιουλίου ήταν 8,2%).

The post Σημαντική πτώση ΠΑΣΟΚ και άνοδος της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της DATA RC appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα