Anaστελλεται μερος της βοηθειας προς την αιγυπτο...

Την αναστολή μέρους της βοήθειας προς τον στρατό της Αιγύπτου ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Ψάκι, «παγώνει» η αποστολή ορισμένων στρατιωτικών...
συστημάτων μεγάλης κλίμακας, καθώς και βοήθεια σε μετρητά.
Όπως εξήγησε, η απόφαση αυτή ελήφθη «εν αναμονή μιας αξιόπιστης προόδου προς την κατεύθυνση μιας συνολικής, δημοκρατικά εκλεγμένης πολιτικής κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει μέσω ελεύθερων και δίκαιων εκλογών».
Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι θα συνεχίσει η παροχή οικονομικής βοήθειας, από την οποία θα επωφελείται ο αιγυπτιακός λαός σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να σταματήσει η παράδοση αρμάτων μάχης τύπου Abrams, καταδιωκτικών αεροσκαφών F-16, ελικοπτέρων Apache και πυραύλων Harpoon.
Επιπλέον, η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να διακόψει την αποστολή 260 εκατομμυρίων δολαρίων και την προγραμματισμένη εγγύηση δανείου ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση του Καΐρου.

Aίγυπτος: Η Ουάσινγκτον πιέζει για εκδημοκρατισμό με διακοπή ενισχύσεων Η απόφαση αυτή –σύμφωνα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου- αποτελεί ένα μήνυμα της αμερικανικής δυσαρέσκειας σχετικά με την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, στις αρχές του Ιουλίου, υπέρ του πρώην προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα