Akintzi: στην επομενη συναντηση θα κλεισει το θεμα των αρμοδιοτητων...

20:26 17/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Παραγωγική χαρακτήρισε ο Μουσταφά Ακιντζί την πεντάωρη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Κύπριο Πρόεδρο...
Νίκο Αναστασιάδη, εκτιμώντας ότι έφτασαν κοντά στο να κλείσουν το θέμα των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι έχουν εξουσιοδοτήσει τους διαπραγματευτές να δουλέψουν περισσότερο πάνω στο θέμα των αρμοδιοτήτων, εκτιμώντας ότι στην επόμενη συνάντηση θα μπορέσουν να το κλείσουν.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι στη σημερινή συνάντηση συμμετείχε και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και έτσι δεν τίθεται θέμα νέου διαπραγματευτή, ούτε και θα χρειαστεί να χαθεί χρόνος με τον
πιθανό διορισμό ενός νέου διαπραγματευτή.

Την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη θα έχουν, συμπλήρωσε, δύο ακόμη συναντήσεις και η τελευταία των τεσσάρων που ανακοινώθηκαν θα γίνει την 1η Ιουλίου, λέγοντας ότι γι` αυτές τις συναντήσεις υπάρχουν καθορισμένα κεφάλαια που θα συζητηθούν. Επειδή, όμως, συμπλήρωσε, υπήρξε μακρά συζήτηση σήμερα του κεφαλαίου των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων, τα ζητήματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των συνιστώντων πολιτειών να συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες και ο συντονισμός και συνεργασία των συνιστώντων πολιτειών μεταξύ τους, θα συζητηθούν την ερχόμενη Τρίτη. Οι διαπραγματευτές θα συμπληρώσουν τις συμφωνίες στις οποίες έφθασαν οι ηγέτες όσον αφορά τις ομοσπονδιακές αρμοδιότητες και θα εργαστούν για τα σημεία στα οποία βρίσκονται κοντά αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, ανέφερε ο Τουροκύπριος ηγέτης, και πρόσθεσε: «Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Εν συντομία σήμερα μπορώ να πω ότι ήταν μια διαπραγμάτευση μακρά, εντατική αλλά ταυτόχρονα και παραγωγική».

Σε ερώτηση εάν στο πλαίσιο των ομοσπονδιακών αρμοδιοτήτων συζήτησαν και την εκ περιτροπής προεδρία, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι δεν σχετίζονται τα δύο. Η εκ περιτροπής προεδρία, είπε, σχετίζεται με τη διακυβέρνηση, που θα συζητηθεί αργότερα. Σήμερα, εξήγησε, συζήτησαν μόνο θέματα αρμοδιοτήτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα