800.000 θεατες στην ορκωμοσια του ομπαμα...

17:39 21/1/2013 - Πηγή: Fimotro
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συρρεύσει από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να παρακολουθήσουν τη δημόσια τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα για τη δεύτερη θητεία του. Ωστόσο το πλήθος αναμένεται να είναι...
μικρότερο σε σχέση με πριν τέσσερα χρόνια.
Έως και 800.000 θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν την τελετή που θα πραγματοποιηθεί απέναντι από το Καπιτώλιο, στη διάρκεια της οποίας ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα ορκιστεί να υπερασπίζεται το Σύνταγμα,
ενώ αμέσως μετά, περίπου στις 19:00 ώρα Ελλάδας, ο Ομπάμα αναμένεται να εκφωνήσει λόγο.
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της αμερικανικής πρωτεύουσας και μόνο όσοι διαθέτουν εισιτήριο μπορούν να πλησιάσουν στο Καπιτώλιο ή την λεωφόρο Πενσιλβάνια που συνδέει την έδρα του Κογκρέσου με τον Λευκό Οίκο. Στην περιοχή έχουν στηθεί ψηλά φράγματα ασφαλείας, ενώ θωρακισμένα οχήματα του στρατού έχουν παραταχθεί στις διασταυρώσεις.
Μεταξύ των θεατών που μετέβησαν στο σημείο της τελετής μόλις ξεκίνησαν τα δρομολόγια του μετρό στις 04:00 το πρωί είναι ο Φρανκ, 38 ετών και η σύζυγός του Ντέινα, 37 ετών, που ήρθαν στην Ουάσινγκτον από τη Νότια Βιρτζίνια με τα τρία παιδιά τους.
«Είναι ένα μικρό κομμάτι ιστορίας. Κυρίως για τα παιδιά που αρχίζουν να μαθαίνουν πράγματα για τον Ομπάμα στο σχολείο. Θα μπορούν να πουν 'ήμουν εκεί'», εξήγησε η Ντέινα. Όπως και το 93% των μαύρων ψηφοφόρων, ο Φρανκ και η σύζυγός του ψήφισαν τον Ομπάμα στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με την ίδια, «σίγουρα θα συγκεντρωθούν λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι πριν τέσσερα χρόνια και η συγκίνηση δεν θα είναι τόσο μεγάλη γιατί ο Ομπάμα έχει ήδη περιληφθεί στην ιστορία».
Το 2009, 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από το Καπιτώλιο παρά το ψύχος για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα