72χρονος κρατουμενος εκτελεστηκε στις φυλακες της τζορτζια!

10:38 3/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Η πολιτεία της Τζόρτζια στις ΗΠΑ εκτέλεσε σήμερα τα ξημερώματα τον γηραιότερο θανατοποινίτη της, ηλικίας 72 ετών, Μπράντον Άστορ Τζόουνς, περισσότερα από 30 χρόνια μετά την πρώτη καταδίκη του στην εσχάτη των ποινών...

Η επιτροπή αναστολών της Τζόρτζια, το αρμόδιο εφετείο αλλά και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψαν τα τελευταία αιτήματα του ηλικιωμένου κρατούμενου για αναβολή της θανάτωσής του. Λίγες ώρες αργότερα εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση σε μια φυλακή της πόλης Τζάκσον.

Ο Τζόουνς καταδικάστηκε
για πρώτη φορά στην εσχάτη των ποινών το 1979, για τη δολοφονία του καταστηματάρχη Ρότζερ Τάκετ στα περίχωρα της Ατλάντα.

Για πολλούς, η δικαστική μοίρα αυτού του άνδρα συμβολίζει τη “διπλή ποινή” η οποία επιβάλλεται σε ορισμένους κρατουμένους στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν δεκαετίες ολόκληρες έγκλειστοι σε ένα κελί με μόνη προοπτική τη θανάτωσή τους.

Ο θανατοποινίτης δεν θέλησε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα – μια δυνατότητα που παρέχεται στους θανατοποινίτες... κι έτσι έφαγε κοτόπουλο, συνοδευόμενο από ρύζι, γογγύλια, φασόλια, καλαμποκένιο ψωμί και πουτίγκα, ενώ ήπιε χυμό φρούτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα