19 παρανομοι μεταναστες νεκροι ανοιχτα της λαμπεντουζα...

07:42 20/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις που προέρχονταν από τη μηχανή του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη με προορισμό τις ιταλικές ακτές...
Τα θύματα εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ιταλικών αρχών στο αμπάρι του πλοιαρίου όταν αυτό έφτασε στην Λαμπεντούζα. Δυο από τους διασωθέντες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του Παλέρμο στη Σικελία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα 41 είναι οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άλλου
ταξιδιού από την Τρίπολη, ενώ στο λιμάνι του Αγκριτζέντο αναμένεται να φτάσει το πλοίο «City of Sidon» με 61 ανθρώπους με υποσαχάρια καταγωγή.

Στο μεταξύ, σε μία άλλη επιχείρηση διάσωσης των ιταλικών αρχών του Σαλέρνο με 2.186 μετανάστες, 14 ήταν οι γυναίκες που κυοφορούσαν, τρεις όσοι πάσχουν από διαβήτη, δύο με τραυματισμούς στην πλάτη και το πόδι και περίπου 700 όσοι εμφανίζουν συμπτώματα αφυδάτωσης.

Από τους διασωθέντες οι 300 θα φιλοξενηθούν σε κέντρα υποδοχής στην Καμπανία και οι υπόλοιποι σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

Παράλληλα, η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα από την Τυνησία, ο οποίος φέρεται να ήταν ο κυβερνήτης του πλοιαρίου, στο οποίο επέβαιναν 250 άνθρωποι, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά και κατέφθασε στην περιοχή της Ραγκούζα.
Keywords
Τυχαία Θέματα