100 εκ των 1.1000 δραπετων της βεγγαζης εχουν συλληφθει...

10:25 29/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι δραπέτες του Σαββάτου από τη φυλακή Κουαφίγια άγγιξαν τους 1.117. Σύμφωνα με αξιωματούχους, σημειώθηκε επίθεση από ενόπλους έξω από τη φυλακή και εξέγερση στο εσωτερικό...

Ο Μοχάμεντ Σαρίφ, στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βεγγάζη, είπε ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους παραδόθηκαν και άλλοι συνελήφθησαν.
«Η φυλακή λειτουργεί εκ νέου από το πρωί. Εβδομήντα κρατούμενοι μετήχθησαν σε αυτήν αρχικά. Άλλοι 30 συνελήφθησαν στην πόλη αλ Μαρτζ και 7 στην Ατζνταμπίγια. Θα μεταχθούν στην Κουαφίγια», δήλωσε ο κ. Σαρίφ στο πρακτορείο Reuters.
Aνάμεσα στους δραπέτες βρίσκονται και κακοποιοί από άλλες αφρικανικές χώρες.
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Άλι Ζάινταν, επιβεβαίωσε το επεισόδιο, αλλά δεν αναφέρθηκε σε αριθμούς. Είπε ότι στην επίθεση προέβησαν κάτοικοι της περιοχής, διότι δεν ήθελαν η φυλακή να παραμείνει κοντά στα σπίτια τους.
Η χθεσινή μαζική απόδραση σημειώθηκε ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές επετίθεντο στα γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Βεγγάζη και την Τρίπολη και στα γραφεία ενός φιλελεύθερου συνασπισμού, σε διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν μετά την δολοφονία ενός πολιτικού ακτιβιστή κι επικριτή της Αδελφότητας, του Αμπντελσαλέμ Αλ Μοσμάρι, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ έβγαινε από ένα ισλαμικό τέμενος.
Ο Μοσμάρι ήταν ένας από τους πιο γνωστούς επικριτές της Αδελφότητας, το κόμμα - πολιτικός βραχίονας της οποίας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, ενώ εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές είχε επικρίνει επανειλημμένα την συνεχιζόμενη δράση των παραστρατιωτικών ομάδων στη Λιβύη.
Ο κ. Ζάινταν τόνισε ότι θα προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προκειμένου η τελευταία να αντιμετωπίσει την κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» μετά τις δολοφονίες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα