Σε υφεση οι φωτιες σε ροδο και κρητη

08:54 29/7/2013 - Πηγή: Fimotro

Μια ακόμα νύχτα αγωνίας έζησαν η Ρόδος και η Κρήτη, όπου ύστερα από πολύωρη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες, τα πύρινα μέτωπα φαίνεται πως βρίσκονται σε ύφεση. Αν και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο στη...
Ρόδο, ωστόσο, λίγο μετά τις 2:00 το μέτωπο άρχισε να υποχωρεί και περιορίστηκε σε μικρές εστίες πάνω στις ήδη καμένες περιοχές.

Τρία ήταν τα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί:Το πρώτο και το πιο επικίνδυνο ήταν αυτό περιμετρικά
του Βατίου. Το δεύτερο κατευθύνθηκε από το χωριό Προφύλια προς τον Άγιο Ισίδωρο ενώ το τρίτο προς την περιοχή Μεσαναγρού καίγοντας σε χαράδρες χαμηλή βλάστηση και θάμνους.

Οι δυτικές Ενότητες Νότιας Ρόδου και Λίνδου κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς από τις φλόγες απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές. Η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου απουσίαζε και δύο αποθήκες.

Στο νησί επιχειρούν 76 πυροσβέστες, 143 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 70 στρατιώτες, 70 εθελοντές, 28 οχήματα ενώ μέχρι να πέσει το φως της ημέρας ρίψεις νερού επιχειρούσαν 4 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και δύο Σινούκ.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται όλο το βράδυ και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, οι οποίες κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση το Σάββατο το μεσημέρι είχε τεθεί αρχικά υπό μερικό έλεγχο το πρωί του Σαββάτου. Η ενίσχυση, όμως, των ανέμων προκάλεσε αναζωπυρώσεις. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 43 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο, 6 οχήματα ΟΤΑ και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά έκαψε θερμοκήπια και καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απείλησαν και σπίτια, φθάνοντας μέχρι τις αυλές τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα