'' το υπουργειο υγειας αναζητα τροπους διασπασησ''...

Νέες βολές κατά του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εκτοξεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ), το Δ.Σ. της οποίας συνεδριάζει αύριο για να αποφασίσει την πορεία των κινητοποιήσεων...
Με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και το προεδρείο της Ομοσπονδίας, οι
γιατροί τονίζουν πως «η φαινομενική υπαναχώρηση του Υπουργού από το σενάριο των αμέσων απολύσεων και η πρόταση δήθεν για ένταξη των γιατρών σε καθεστώς Π.Α.Α. αποτελεί ελιγμό για εξαναγκασμό σε αποχώρηση (και εμμέσως σε αυτοαπόλυση) των γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ με τους δυσμενέστατους και ασύμφορους όρους ένταξης που προβλέπεται να τεθούν».
Υποστηρίζουν ακόμη ότι η συνεχιζόμενη απεργία, με σημαντικά, όπως αναφέρουν, ποσοστά συμμετοχής, έχει τρομοκρατήσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα να αναζητά τρόπους διάσπασης με διλήμματα ή συγχύσεις.
«Οι γιατροί δεν παραπλανούνται από διασπαστικά σενάρια ή οποιουδήποτε απεργοασπαστικούς μηχανισμούς, ούτε διαπραγματεύονται τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική ηγεσία πρόκειται να αφανίσει τους λειτουργούς της υγείας και να εκποιήσει τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία», διαμηνύουν.
ΟΕΝΓΕ: Ο υπουργός Υγείας θέλει να δημιουργήσει γιατρούς - παρίες
Και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας επιτέθηκε εκ νέου σήμερα στον υπουργό Υγείας με αφορμή το μέλλον του ΕΟΠΥΥ, καταλογίζοντας στον κ. Γεωργιάδη ότι «επιθυμεί "εδώ και τώρα" βίαιη διάλυση, ώστε να δώσει στην τρόικα 10.000 διαθεσιμότητες και να εισπράξει τα εύσημα».
Ο κ. Βαρνάβας άσκησε κριτική στην πρόθεση του κ. Γεωργιάδη να μεταφέρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. «Καλύπτουν τα τεράστια κενά μετακινώντας ως "ζώντα ζώα" γιατρούς και εργαζόμενους, έχουν κλειστές τις μισές χειρουργικές αίθουσες καθώς και 200 κλίνες ΜΕΘ και τώρα ετοιμάζονται να διαλύσουν τον ΕΟΠΥΥ και να μεταφέρουν τους γιατρούς στο ΕΣΥ ισχυριζόμενοι πως ενισχύουν τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, «ο πολυπράγμων Άδωνις Γεωργιάδης διατείνεται ότι θα μεταφέρει τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αφήνοντας όμως να αιωρείται εάν θα είναι ισότιμοι εργασιακά και μισθολογικά με τους ήδη υπηρετούντες, αφού πιθανόν δεν θα υποστούν κρίση και αξιολόγηση, αλλά αυτόματη μεταφορά και ένταξη σε κάποια νέα βαθμίδα που θα δημιουργήσει επί τούτου».
«Θέλει δηλαδή», πρόσθεσε, «να δημιουργήσει ακόμη μία υποκατηγορία με γιατρούς παρίες, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πλήρη διάλυση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, το ΕΣΥ έχει ανάγκη πρόσληψης νέων γιατρών στην εισαγωγική βαθμίδα και όχι μεταφορά γιατρών από την πρωτοβάθμια.
Ο κ. Βαρνάβας επανέλαβε, τέλος, τη θέση του ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να παραμείνει στο μεταβατικό διάστημα ταυτόχρονα πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών, άποψη που -όπως είπε- «εκνευρίζει τον κ. Γεωργιάδη [...] εξ ου και οι κραυγές και οι ύβρεις» εναντίον του όταν τη διατύπωσε χθες στη Βουλή.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα