'' περιμενουμε τις προτασεις της κυπρου ''...

17:50 20/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη λύπη της για την απόφαση της κυπριακής Βουλής εξέφρασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ...
Ωστόσο, η κυρία Μέρκελ είπε πως αποδέχεται την απόφαση της χώρας και ότι αναμένει την πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης προς την τρόικα, επισημαίνοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει βιώσιμος
ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου.

«Λυπάμαι για την απόφαση της κυπριακής Βουλής αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και τώρα περιμένουμε να δούμε τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στην τρόικα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, κυρίως μέσω της τρόικας» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ και προειδοποίησε ότι οι καταθέτες με αποταμιεύσεις άνω των 100.000 ευρώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι να συμβάλλουν στη διάσωση της Κύπρου. Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν.

«Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ' έξω», κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ντάισελμπλουμ: Οι Ευρωπαίοι δεν θα επανέλθουν με νέα πρότασηΛίγο νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε αναφέρει ότι η προσφορά προς την Κύπρο εξακολουθεί να ισχύει και οι ότι όροι παραμένουν οι ίδιοι, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επανέλθουν με νέα πρόταση.

Πάντως, με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε σήμερα το σχέδιο εσωτερικού δανεισμού της Κύπρου, καθώς, όπως υποστηρίζει, η χρηματοδότηση από τα ταμεία θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του μέλους της ΕΚΤ, Γιόρκ Ασμουσεν, ο οποίος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διαθέσει ρευστότητα μόνο σε φερέγγυες τράπεζες,

Όπως δήλωσε, η φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών θα βρεθεί σε κίνδυνο, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει πιέσει την κυπριακή κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα