'' οι ρωσοι θα συμφωνησουν σε λυση με την οποια θα συμφωνησει η τροικα ''...

17:19 20/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Ανδρέας Μπελεγρής
(από το protothema.gr )
Τις εκτιμήσεις τους για την Κύπρο εξέφρασαν στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τρίτης σε δημοσιογράφους, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο...
Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι οι Ρώσοι επιθυμούν λύση στο πρόβλημα της κυπριακής οικονομίας εντός της ευρωζώνης, επειδή δεν θέλουν να εναντιωθούν στα συμφέροντα της Γερμανίας, λόγω των ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας. Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι οι Ρώσοι θα συμφωνήσουν μόνο σε μια λύση που θα αποδεχτεί η Τρόικα.

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ η λύση ενδέχεται να συνδυάζεται με δανεισμό από τη Ρωσία, αγορά μιας τράπεζας από ρωσικά κεφάλαια (ενδεχομένως της Λαϊκής Τράπεζας) και συμμετοχή των κυπριακών ασφαλιστικών ταμείων στο σχέδιο σωτηρίας.

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ θα σήμαινε μεγαλύτερο «κούρεμα» των καταθέσεων και φυγή ξένων καταθέσεων από το νησί, αφού οι καταθέτες θέλουν τα χρήματά τους σε ευρώ.

«Αν οι Κύπριοι θέλουν να φύγουν από το ευρώ δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε» τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι Κύπριοι να εγκλωβιστούν σε μια ηρωική αντίδραση.
Keywords
Τυχαία Θέματα