'' η νομισματικη πολιτικη δε θα μας βγαλει απο την κριση''...

21:39 13/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Την ανάγκη εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες επεσήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υποστηρίζοντας ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να βγάλει τη Γηραιά Ήπειρο από την κρίση...
«Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση. Μπορεί να μειώσει την πίεση, μπορεί να στηρίξει νέα ανάπτυξη. Αλλά αυτό που πραγματικά χρειάζεται σε όλες τις χώρες είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις»
δήλωσε μιλώντας στο CNBC.

«Θέλω απλώς να τονίσω ότι στο μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, νομισματικής πολιτικής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ήθελα η σειρά να είναι ακριβώς αντίστροφη. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην πρώτη θέση, η δημοσιονομική πολιτική με βιώσιμους μεσοπρόθεσμους στόχους για όλες τις περιοχές στη δεύτερη θέση και η νομισματική πολιτική να στηρίζει μόνο εγχώρια οικονομικά προβλήματα βραχυπρόθεσμα» υποστήριξε.
Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι η ευρωζώνη θα σημειώσει πρόοδο στην τραπεζική ένωση με έτοιμη διαδικασία για την εκκαθάριση των τραπεζών πριν το καλοκαίρι. «Χρειάζεται να καταστήσουμε σαφές τόσο στους καταθέτες όσο και στις αγορές πως θα χειριζόμαστε αυτό το θέμα μελλοντικά στην Ευρώπη. Νομίζω ότι σημειώνουμε πρόοδο» σημείωσε παρά το σημερινό άρθρο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επέμεινε στην οδό της αναθεώρησης των συνθηκών της ΕΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα