Και παλι ενωπιον της δικαιοσυνης ο καρλος ''το τσακαλι ''...

20:35 13/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο εφετείο κακουργημάτων του Παρισίου θα οδηγηθεί εκ νέου τη Δευτέρα ο Κάρλος προκειμένου να εκδικαστεί η έφεση που υπέβαλε κατά της πρωτόδικης απόφασης για την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις το 1982 και το 1983 από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και σχεδόν 150 τραυματίστηκαν...
Στη διάρκεια των έξι εβδομάδων που είχε διαρκέσει η πρωτόδικη ακροαματική διαδικασία, είχε αρνηθεί την παραμικρή ανάμιξη στις επιθέσεις αυτές, επιμένοντας ότι είναι ένας «επαγγελματίας επαναστάτης» και ισχυριζόμενος πως κατά τη διάρκεια της «μάχης» του σκότωσε «1.500 ως
2.000» ανθρώπους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κίνητρο των τεσσάρων επιθέσεων 1982 – 1983 ήταν η απελευθέρωση δύο μελών της οργάνωσής του, της γερμανίδας συντρόφου του, Μαγκνταλένα Κοπ, και του Ελβετού Μπρουνό Μπρεγκέ.

Ο Κάρλος, γνωστός και ως «Τσακάλι» βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές από τον Αύγουστο του 1994 οπότε και συνελήφθη στο Σουδάν. Έχει κριθεί ήδη ένοχος - το 1997 - για το φόνο, το 1975 στο Παρίσι, τριών ανδρών, δύο από τους οποίους ήταν αστυνομικοί, και έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Τα περισσότερα στοιχεία για τη δράση του Κάρλος δόθηκαν με το άνοιγμα των αρχείων των μυστικών υπηρεσιών των πρώην κομμουνιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης αλλά το «Τσακάλι» αρνείται πως τα έγγραφα αυτά έχουν οποιαδήποτε αξιοπιστία.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα