Ξεπουλημα του 40% των μοναδων της δεη ζητουν οι δανειστες βαση μνημονιων

«Σοκ και δέος» χαρακτηρίζουν παράγοντες που είναι σε γνώση της πορείας της διαπραγμάτευσης, τις νέες ενεργειακές απαιτήσεις που περιλαμβάνει το μνημόνιο (MOU) που έχουν στείλει οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση ενόψει των τελικών διαβουλεύσεων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα «επιθετικό» και μαξιμαλιστικό κείμενο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κείμενο που διευκολύνει στο να κλείσει η διαπραγμάτευση. Τόσο όσον αφορά τις προθεσμίες,
όσο και σε ότι αφορά τα μεγέθη και την ουσία των παρεμβάσεων που προβλέπει, έχουμε μια σαφώς δυσμενέστερη κατάσταση από εκείνη στην οποία είχαν μείνει το Δεκέμβριο (όταν και έφυγαν από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών) οι συζητήσεις του κ. Σταθάκη με την τρόικα. Και μπορεί ο υπουργός Ενέργειας να λέει ότι αυτά δεν συζητούνται, ωστόσο αυτή είναι η ελληνική θέση. Η θέση των θεσμών είναι άλλη.
Το κείμενο, πρακτικά, επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό που διατυπώνουν πολλοί, ότι όσο καθυστερεί η συμφωνία τόσο πιο επώδυνες είναι οι λύσεις που απαιτούνται.
Keywords
Τυχαία Θέματα