Βγαζουν «λαδι» τον χριστοφορακο: ο εισαγγελεας «βαφτιζει» δωρεα προς πασοκ και νδ τις μιζες 10 εκατ. ευρω

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ
http://www.enikos.gr/data/files/b5fc10d78616b132b8f6d1ca4dfafadb.pdf

Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου προτείνει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κωσταρέλλος στην πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την απαλλαγή
του κ. Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και γι αυτό της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρόταση του ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά»
στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Για τον λόγο αυτό, στην ίδια πρόταση ζητείται να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την «Real News», σε ότι αφορά στη δωροδοκία – δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAIC TEAM, αλλά και την χρηματοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ο εισαγγελέας στην πρόταση του διαπιστώνει:
Keywords
Τυχαία Θέματα