Θρίλερ τα πειστήρια του νεκρού Λάντεν



Με... κομμένη την ανάσα περίμενε ο πλανήτης τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του νεκρού Οσάμα μπιν Λάντεν και του βίντεο πόντισης της σορού του στη θάλασσα από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Καρλ Βίνσον», καθώς ο Λευκός Οίκος δίσταζε ως την τελευταία στιγμή να δώσει τα ντοκουμέντα στη δημοσιότητα. Αξιωματούχος στη Ουάσιγκτον ανακοίνωσε χθες ότι «αργότερα» θα δοθούν κατόπιν εντολής του Ομπάμα, ωστόσο άλλοι εξέφραζαν φόβους ότι μπορεί να προσβάλουν τους μουσουλμάνους
ή να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από εξτρεμιστές.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκόμισε τα πρώτα κέρδη από την εξόντωση του «υπ' αριθμόν 1 εχθρού» της Αμερικής με την «Επιχείρηση Τζερόνιμο», παρά τη σύγχυση που έσπειρε ο ίδιος ο Λευκός Οίκος γύρω από τις συνθήκες της θανάτωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν και τη διελκυστίνδα γύρω από την περίφημη νεκρική φωτογραφία του, με το κρανίο -κατά επίμονες πληροφορίες-μισοδιαλυμένο από μια σφαίρα... "Η φωτογραφία προκαλεί φρίκη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που γίνονται δεύτερες σκέψεις για τη δημοσιοποίησή της.

Αύριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης με συγγενείς των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τον αέρα της πρώτης «μετα-Μπιν Λάντεν» δημοσκόπησης στην Αμερική από την εταιρεία Ipsos, για λογαριασμό του Reuters.
Το 79% δηλώνουν σύμφωνοι με την απόφαση του προέδρου τους να σκοτώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα και αντίθετοι μόνο το 14%. Εξάλλου, το 39% έχουν βελτιωμένη εικόνα για τις ικανότητες του Ομπάμα, ενώ το 32% θεωρούν ότι αυτός πρέπει να πιστωθεί την εξόντωση του Μπιν Λάντεν και μόνο το 13% ο Τζορτζ Μπους, που εγκαινίασε το ανθρωποκυνηγητό του. Πάντως, μόνο 1 στους 4 λέει πως αισθάνεται ασφαλέστερος στη χώρα του μετά την εκτέλεση του αρχιτρομοκράτη.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα