Θα αυτοκτονησει ποτε καποιος πολιτικοσ;


Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ
«Εχουμε κρίση. Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τους πολιτικούς, τα κόμματα, τα Μνημόνια, την πληγωμένη δημοκρατία και το διάτρητο Σύνταγμα.
Ωρα λοιπόν να διασχίσουμε με μια πολύ βαθιά κίνηση, σαν αυτή του αρότρου, την άθλια πραγματικότητα και να πάμε στο μέλλον με εφόδια την αγωνιστικότητα και την αλληλεγγύη για τον άλλο, για τον ξένο. Ετσι θα συμφιλιωθούμε και με τον ίδιο τον εαυτό μας. Γιατί στη χώρα μας δεν υπήρξε περίοδος
συμφιλίωσης μετά τον Εμφύλιο. Αποφασίστηκε από τις κυβερνήσεις η λήθη. Κι αυτό ακριβώς πληρώνουμε τώρα ακριβά. Πολύ ακριβά». Ο Θόδωρος Τερζόπουλος, ο κοσμοπολίτης Ελληνας θεατράνθρωπος και πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας, που έχει τοποθετηθεί διεθνώς δίπλα στους κορυφαίους masters της θεατρικής τέχνης, αποκαλύπτει στην «Ε» μέρος από τα ιλιγγιώδη διεθνή project του. Μια καλή ευκαιρία για να κατακεραυνώσει με τον αιχμηρό πολιτικό λόγο του το επίσημο ελληνικό κράτος, που «καταδιώκει τους πολίτες του», και τους Ελληνες πολιτικούς, που «παίζουν μια κακόγουστη φάρσα, παραδοσιακά ξενόδουλοι, επιπόλαιοι, διαπλεκόμενοι και συνήθως άσχετοι με το αντικείμενό τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα