Τα παραμυθια περι «μη σκανδαλου βατοπεδιου»

Μπορείς να πεις ψέματα για την ιστορία, αλλά δεν μπορείς να την αλλάξεις με αυτά. Κάπως έτσι με ψέματα και λογικές υπερβάσεις, μετά την αθώωση του Εφραίμ και των συγκατηγορούμενών του, κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν την αθώωση ως μη ύπαρξη σκανδάλου.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Αντιπρόεδρος - θέλω να γίνω βεζίρης στη θέση του βεζίρη -, της ΝΔ, απαιτεί να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τη «δήθεν αποκάλυψη του σκανδάλου». Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια και την ιστορία.

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που αποκάλυψε το
Κουτί της Πανδώρας το 2008, υπήρξε και πιστοποιήθηκε ως σκάνδαλο, με την απόφαση 197/2015 από το τριμελές Εφετείο Κομοτηνής (σύνθεση πρόεδρος Χρήστος Τζανέρικος και μέλη Μυρσίνη Παπαχίου και Μιχάλη Κακαμανούδη). Σε αυτή την απόφαση καταγράφεται αμετάκλητα πως η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες περιοχές ανήκουν στο Δημόσιο.

Στη δίκη λοιπόν των μοναχών, δεν κρίθηκε το σκάνδαλο, όπως θέλουν να λένε, αλλά η ηθική αυτουργία του Εφραίμ και των λοιπών στο σκάνδαλο. Σύμφωνα λοιπόν με το δικαστήριο, δεν αποδείχθηκε η ηθική αυτουργία και εκφράζεται η άποψη πως ό,τι έκαναν οι μοναχοί το έκαναν από την πεποίθησή τους πως η λίμνη ανήκει στη Μονή. Να σημειώσουμε πως σε αυτή τη δίκη δεν συμμετείχε , επειδή απεβίωσε, ένα βασικό πρόσωπο κατηγορούμενος, η Σταματίνα Μαντέλλη.
Keywords
Τυχαία Θέματα