Συνοδος υπουργων αμυνας του νατο: επικινδυνες αποφασεις και συγκεντρωση δυναμεων για τον ελεγχο στρατηγικων ζωνων και πορων

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, δρομολογώντας επικίνδυνες αποφάσεις για όλο το τόξο που περιλαμβάνει Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο, με παραπέρα προώθηση κι ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας στην κόντρα με τη Ρωσία και άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο στρατηγικών ζωνών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.
Ο γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, τόσο σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, όσο και στις εισηγήσεις του προς τους υπουργούς Αμυνας, έβαλε ως αντικείμενα της Συνόδου: Να εξετάσουν πώς προωθήθηκαν έως σήμερα οι σχετικές αποφάσεις που έλαβαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλη στη Βαρσοβία. Να ενισχύσουν παραπέρα την «ικανότητα αποτροπής» και την «άμυνα» του ΝΑΤΟ, αλλά και την «προβολή σταθερότητας» (με επεμβάσεις και επιχειρήσεις φυσικά) πέρα από τα σύνορά του. Να ενισχύσουν την άμυνά τους στον κυβερνοχώρο. Να ενισχύσουν τις ΝΑΤΟικές ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα.
Keywords
Τυχαία Θέματα