Τέλος στην πείνα! Με αυτές τις χορταστικές τροφές θα χάσεις κιλά

Δεν υπάρχει...
καμιά αμφιβολία ότι όσον αφορά την απώλεια βάρους όλα είναι απλά μαθηματικά. Ουσιαστικά πρέπει να φας λιγότερες θερμίδες από όσες θα κάψεις.

Η Heather Mangieri εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας αναφέρει : «Ορισμένα φαγητά μπορούν να σε βοηθήσουν να μειώσεις το σωματικό σου βάρος, επειδή σε βοηθούν να νιώθεις γεμάτη περισσότερη ώρα και να συγκρατείς τις ανεπιθύμητες λιγούρες. Ορισμένα φαγητά επίσης επηρεάζουν το μεταβολισμό σου». Αυτή είναι, λοιπόν, η λίστα, με όλα αυτά τα θαυματουργά φαγητά…
για την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ-μάρκετ.

1. Φασόλια: Οικονομικά και χορταστικά, τα φασόλια αποτελούν μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ίνών, οι οποίες καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να αισθάνεσαι χορτάτη για περισσότερο, γεγονός που μπορεί να σε σταματήσει από το να τρως περισσότερο.

2. Σούπα: Ξεκινώντας το γεύμα σου με ένα μπολ σούπα θα καταλήξεις να τρως λιγότερο. Δεν έχει σημασία αν έχει ρύζι ή είναι σκέτος πολτός. Να θυμάσαι μόνο να κρατάς το κάθε σερβίρισμά στις 100 με 150 θερμίδες, για αυτό απέφυγε την χρήση κρέμας γάλακτος και βουτύρου.

3. Μαύρη σοκολάτα: Σου αρέσει να απολαμβάνεις σοκολάτα ανάμεσα στα γεύματά σου; Διάλεξε 1 με 2 κομματάκια μαύρη αντί για σοκολάτα γάλακτος. Σε μια έρευνα οι συμμετέχοντες που τους δόθηκε μαύρη σοκολάτα έφαγαν 15% λιγότερη πίτσα μερικές ώρες μετά, από αυτούς που προτίμησαν τη σοκολάτα γάλακτος.

4. Πολτοποιημένα λαχανικά: Μπορείς να προσθέσεις περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σου, να απολαύσεις ένα burger και να μειώσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις. Όταν ερευνητές του Penn State πρόσθεσαν πολτοποιημένο κουνουπίδι και κολοκυθάκια σε ένα burger, οι πελάτες φάνηκαν να απόλαυσαν εξίσου το πιάτο τους. Μόνο που κατανάλωσαν μόλις 200 με 350 λιγότερες θερμίδες, αφού αυτά τα υγιή λαχανικά πρόσθεσαν χαμηλών θερμίδων όγκο στο πιάτο τους.

5. Αυγά με λουκάνικα: Ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες μπορεί να σε βοηθήσει να αντισταθείς τις εφορμήσεις για σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σε μια έρευνα που έγινε σε μια ομάδα παχύσαρκων νέων γυναικών, αυτές που ξεκίνησαν την ημέρα τους με ένα πρωινό 350 θερμίδων που περιελάμβανε αυγά και λουκάνικο βοδινού κρέατος ένιωσαν χορτασμένες σχεδόν αμέσως. Η επίδραση του υψηλού αυτού σε πρωτεΐνες πρωινού φάνηκε να διαρκεί μέχρι το βράδυ, αφού οι συμμετέχουσες έκαναν λιγότερες εξορμήσεις σε παχυντικά ζαχαρώδη φαγητά σε σχέση με εκείνες που είχαν φάει μόνο δημητριακά για πρωινό.

6. Ξηροί καρποί: Για ένα γρήγορο σνακ, πάρε μια χούφτα αμύγδαλα, φιστίκια ή καρύδια. Έρευνες έδειξαν ότι όταν καταναλώνουμε ξηρούς καρπούς, αυτόματα τρώμε λιγότερο στα γεύματα που ακολουθούν.

7. Μήλα: Παρέβλεψε το χυμό μήλου και τη σάλτσα μήλου για ένα λαχταριστό φρέσκο μήλο.Τα κανονικά φρούτα μειώνουν την όρεξη σε βαθμό που οι χυμοί και οι σάλτσες δεν το κάνουν. Ένας λόγος είναι ότι το ωμό φρούτο έχει πιο πολλές ίνες. Επίσης το γεγονός ότι μασάς στέλνει σήμα στον εγκέφαλο σου ότι έφαγες κάτι χορταστικό.

8. Γιαούρτι: Μια έρευνα του Χάρβαρντ παρακολούθησε πάνω από 120.000 ανθρώπους για μια δεκαετία και περισσότερο. Το γιαούρτι περισσότερο από κάθε άλλο τρόφιμο συνδέθηκε με την απώλεια βάρους. Αυτό δεν αποδεικνύει βέβαια ότι το γιαούρτι την προκάλεσε, αλλά σίγουρα ξεχώρισε σε σχέση με άλλα φαγητά.

9. Γκρέιπφρουτ : Ναι, το γκρέιπφρουτ μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μερικά κιλά. Ερευνητές στην κλινική Scripps στο San Diego ανακάλυψαν ότι όταν παχύσαρκοι άνθρωποι έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα έχαναν κατά μέσο όρο 1,5 κιλό σε 12 εβδομάδες. Η κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ είχε τα ίδια αποτελέσματα.

Extra Tip
Ψώνισε έξυπνα: Γέμισε το καλάθι σου με πολλές άπαχες πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, λέει ο επιστήμονας τροφίμων Joy Dubost. Το πιο σημαντικό πράγμα, όταν πρόκειται για μόνιμη απώλεια βάρους είναι η συνολική εικόνα του τί τρως και όχι συγκεκριμένα φαγητά.
Keywords
Τυχαία Θέματα