Ψαλιδι στα εσοδα προς τα δημοσια ταμεια απο τα ελληνικα λαχεια

Ξέρεις τι είναι εκεί που σου χρωστάνε 5 εκατ. ευρώ, να έρχονται να σου ζητάνε και… το βόδι; Στην περίπτωση της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. (με κύριο μέτοχο τον όμιλο του ΟΠΑΠ) αυτό ακριβώς συμβαίνει σε ό,τι αφορά τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τα δημόσια ταμεία.

Στην Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. συμμετέχουν οι εταιρείες OPAP Investment Limited (67%), η Intralot Lotteries Limited (16,5%) και η Scientific Games Global Gaming S.à.r.l (16,5%).
Με βάση την από 30/7/2013 Σύμβαση Παραχώρησης που υπογράφηκε μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου (μέσω ΤΑΙΠΕΔ) και της εταιρείας, η οποία κυρώθηκε με τον ν.4183/2013 (Α 186), προβλέπεται ρητή δέσμευση για την καταβολή 50 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση στα κρατικά ταμεία για τα επόμενα 12 χρόνια. Η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. ανέλαβε επίσημα την 1η Μαΐου 2014 την εκμετάλλευση των Κρατικών Λαχείων. Η άδεια που πήρε καλύπτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και γενικότερα διαχείρισης των Ελληνικών Λαχείων, συμπεριλαμβανομένων όλων των παρόντων και μελλοντικών κληρωτέων ή στιγμιαίων λαχείων που παίζονται offline με πραγματικά δελτία. Τα Ελληνικά Λαχεία αποτελούνται από: 1) το Εθνικό Λαχείο, 2) το Λαϊκό Λαχείο, 3) το Ευρωπαϊκό Λαχείο, 4) το Ξυστό (με την εμπορική επωνυμία Σκρατς), 5) το Στεγαστικό Κρατικό Λαχείο και 6) το Ειδικό Λαχείο Κοινωνικής Αντίληψης ή αλλιώς Πρωτοχρονιάτικο.
Keywords
Τυχαία Θέματα