Προσοχη: παραπλανητικη η καμπανια του cosmote tv cinema pack

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, όπως προβλέπεται από τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας και τον Κανονισμό Λειτουργίας, εξέτασε την υπό έλεγχο διαφημιστική επικοινωνία σε σχέση με την υποβληθείσα αίτηση ελέγχου και έλαβε υπ’ όψιν της τα στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να αξιολογήσει εάν η εν λόγω επικοινωνία είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε.

Κατά τη συνεδρίαση η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι το διαφημιζόμενο προϊόν CINEMA
PACK στην τιμή των 15,90€/μήνα περιλαμβάνει ταινίες και σειρές, τις οποίες χάρις στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS μπορεί ο συνδρομητής να βλέπει κατ’ επιλογήν του, τη στιγμή που θέλει («on demand», όπως αναφέρεται στην επικοινωνία) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Παράλληλα, ο συνδρομητής του CINEMA PACK έχει πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND, που προβάλλει ταινίες και σειρές με χρέωση.

Α. Η Επιτροπή αξιολογώντας την υπό έλεγχο επικοινωνία του CINEMA PACK, ως προς τη συνολική, τελική εντύπωση που δημιουργεί, σχημάτισε ομόφωνα την άποψη ότι ο συνδυασμός των εικόνων που προβάλλονται, με το λεκτικό που εκφωνείται και τις πληροφορίες που εμφανίζονται με super μπορεί να οδηγήσει τον καταναλωτή σε σύγχυση ή/και παραπλάνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα