Πρεμιερα σημερα για τις απολυσεις - εθελουσια εξοδο της εθνικης τραπεζας

Αντίστροφη μέτρηση από σήμερα για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα, που αποτελεί έναν από τους στόχους του επιχειρησιακού της σχεδίου. Οι πόρτες...άνοιξαν και οι έξοδοι θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι παραμονές Χριστουγέννων, και συγκεκριμένα ως τις 22 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα δίνει δύο εναλλακτικές:
άμεση αποχώρηση με συνολική αποζημίωση με μάξιμουμ 42 μικτούς μηνιαίους μισθούς
διετή άδεια μετ αποδοχών.
Η εθελούσια έξοδος της Εθνικής που σε πλαφόν
αποζημίωσης κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις άλλες συστημικές τράπεζες (της τάξεως των 180.000 ευρώ), αφορά πλήθος στελεχιακού δυναμικού της. Αφορά το σύνολο του προσωπικού με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου που δουλεύουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης καθώς και σε όσους δικηγόρους απασχολούνται με σύμβαση έμμισθης εντολής. Επίσης περιλαμβάνεται και το προσωπικό της τράπεζας που παρέχει υπηρεσίες σε θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό ή σε άλλους φορείς με απόσπαση.
Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι και αυτό το πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία, συμβάλλοντας στη σημαντική μείωση του κόστους για την Εθνική, η οποία ήδη έχει επιδείξει ικανοποιητική πορεία προς την κατεύθυνση του περιορισμού των λειτουργικών της εξόδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα