ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ--ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ- #GREEKREVOLUTION

 ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΝΑΛΛΆΣΣΕΤΑΙ...ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ
Με θυμό και αυτο-οργάνωση, μουσικές και χορό, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» ένωσε απόψε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε όλη την Ευρώπη, πάνω από κόμματα
και ιδεολογίες, κατά της λιτότητας.

Στο Σύνταγμα η συγκέντρωση ξεπέρασε όλες τις προηγούμενες ημέρες σε όγκο και παλμό. Ήδη από τις 7 το απόγευμα οι εκτιμήσεις ανέφεραν πως στο Σύνταγμα και γύρω από αυτό οι συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν τις 100.000!!!  Αυξημένες, όμως, εμφανίστηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Οι σφυρίχτρες και τα κατσαρολικά είναι και πάλι εκεί, σε ένα πολύχρωμο πλήθος όπου βλέπεις από μωρά μέχρι παπάδες, να απλώνεται στους γύρω δρόμους. Κεντρικό σύνθημα το ρυθμικό “κλέφτες-κλέφτες”, μαζί με ομαδικό μούτζωμα προς τη Βουλή.

Οι σκηνές αυξάνονται συνεχώς καθώς όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να μη γυρίσουν σπίτι, τουλάχιστον απόψε. Από νωρίς υπήρξαν αρκετές αψιμαχίες του κόσμου με μικροπωλητές που πουλούσαν νερά και αναψυκτικά σε "άγριες" τιμές.

Στο μεταξύ, όσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα προχωρούν σε ποικίλες μορφές αυτοοργάνωσης. Συγκροτούν ομάδες καθαριότητας, νομικής υποστήριξης, ιατρείο, μέχρι και σχεδιασμό του χώρου.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει από νωρίς και καλλιτεχνικά δρώμενα από συναυλίες σε αυτοσχέδια εξέδρα μέχρι θεατρικές πρόβες, ενώ γίνονται προσπάθειες και για οργάνωση συσσιτίου από εθελοντές.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα