Οι εταιρειες, οι δανειοδοτησεις, η χειραγωγηση των μετοχων και οι συνομιλιες με τον γ. παπανδρεου

Του Βαγγέλη Τριάντη
http://www.e-reportaz.gr/
Χειραγώγηση μετοχών, εταιρείες βιτρίνα προκειμένου να μειωθούν τα Χρηματοδοτικά ανοίγματα της Proton Bank προς την Alapis, δάνεια μαμούθ εν αγνοία συνεργατών του προσωπικά οφέλη, υψηλές γνωριμίες και διασυνδέσεις, ακόμη και μάγια βουντού. Τα όσα καταγγέλλει ο πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κωνσταντίνος Μπαλλής για τον πρόσφατα αποφυλακισθέντα επιχειρηματία μοιάζουν να
ναι βγαλμένα από χολιγουντιανή ταινία. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης παραπέμπεται σε δίκη για τα δάνεια της Proton Bank, κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στις καταγγελίες του πρώην συνεργάη του κ. Λαυρεντιάδη. Και όσο για το σενάριο; Δείχνει τόσο καλοστημένο που θα το ζήλευαν και οι καλύτεροι παραγωγοί ταινιών περιπέτειας.

Η εταιρεία «Μπαλλής Χημικά ΑΒΕΕ» ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον Κωνσταντίνο Μπαλλή. Ενός εκ των συγκατηγορουμένων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία. Αντικείμενό της ήταν τα χημικά βιομηχανιών και κυρίως τα χημικά για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 η εταιρεία παρουσίασε μία σταθερά ανοδική πορεία. Μέχρι και τα τέλη του ’90 κυριαρχούσε και ήταν μια ιδιαίτερα κερδοφόρα εταιρεία, δίχως να έχει δανειστεί ποτέ ούτε ένα ευρώ από κάποιο πιστωτικό ίδρυμα. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, η «Μπαλλής ΑΒΕΕ» είχε κατορθώσει να στήσει μια αυτοκρατορία στο χώρο των χημικών. Με παραρτήματα σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και έχοντας εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών, φάνταζε ως η πρώτη δύναμη στον κλάδο των χημικών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα