Ο γιωργος παπακωνσταντινου γραφει τη δικη του εκδοχη για το game overτης εποχης παπανδρεου και την εισοδο στο δντ

Ένα βιβλίο που άρχισε να γράφεται (στα αγγλικά) μετά τις εκλογές του 2012, όταν πια ο συγγραφέας του Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ήταν βουλευτής, σταμάτησε όταν ξέσπασε η θύελλα του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ και ήρθε το Ειδικό Δικαστήριο και συνεχίστηκε αργότερα, στα ελληνικά, για να κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου, ανήμερα της ημέρας που έχει μείνει στη... σύγχρονη ελληνική
ιστορία ως «ημέρα του Καστελορίζου» εξαιτίας του διαγγέλματος του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το οποίο ανακοινώθηκε η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γράφει και για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: «Είχαμε ηττηθεί Οι ιδέες μας, η κοσμοθεωρία μας, όλα όσα είχαμε πιστέψει, όλα αυτά για τα ποία είχαμε αγωνιστεί, είχαν πλήρως απορριφθεί»Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Οικονομικών του πρώτου Μνημονίου, δεν παραλείπει τα πυρά κατά της κυβέρνησης Καραμανλή όπως αποκαλύπτεται από αποσπάσματα του βιβλίου που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα και μιλά για "εμπρηστές" που είχαν φτάσει να κατηγορούν τους "πυροσβέστες". Σε ένα από τα πολλά αλληγορικά σχήματα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι και το εξής: «η μουσική είχε πάψει. Η κυβέρνηση Παπανδρέου βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι το πάρτι έπρεπε να σχολάσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα