Νοσοκομειο της σαντορινης:κατασκευαστηκε το 2011, δαπανηθηκαν 14 εκατ. ευρω και παραμενει ερμητικα κλειστο

Η κατασκευή του στον Καρτεράδο, ολοκληρώθηκε το 2011, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, των περίπου 15.500 κατοίκων (σύμφωνα με την απογραφή του 2011) αλλά και των αμέτρητων τουριστών από όλο τον κόσμο, που συρρέουν κάθε χρόνο στη Σαντορίνη.
Τρία χρόνια μετά όμως, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για το οποίο δαπανήθηκαν περίπου 14 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, αντί να επουλώσει "πληγές", έχει ανοίξει περισσότερες, καθώς παραμένει ερμητικά κλειστό. Το πλήρως εξοπλισμένο,
δυναμικότητας 50 κλινών, με ΜΕΘ, νοσοκομείο έχει "στοιχειώσει" την τοπική κοινωνία και την έχει συσπειρώσει απέναντι στην κρατική μηχανή αλλά και στα οικονομικά συμφέροντα, όπως καταγγέλλεται.
Όλα αυτά με τον χρόνο να πιέζει πλέον, αφού στο τέλος του τρέχοντος έτους το έργο παραδίδεται στο δημόσιο από τον εργολάβο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Την ίδια ώρα εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου Υγείας στην πρόταση που έχει κατατεθεί να ανοίξει το νοσοκομείο και με χρηματοδότηση ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ από το ίδρυμα που διαχειρίζεται το τελεφερίκ του νησιού.
Keywords
Τυχαία Θέματα