Νικος μπογιοπουλος: ο «γυμνος βασιλιας»… ξεβρακωθηκε!

Ο κ.Τσίπρας εξήγγειλε διανομή πλεονάσματος στους φτωχούς συνταξιούχους. Γνωστό το διάγγελμά του. Όπως και η πολιτική του αθλιότητα περί δήθεν καταβολής της «13ης σύνταξης».

Έτσι το είπε ο κ.Τσίπρας. Ότι κάνει πράξη την υπόσχεσή του για επιστροφή της 13ης σύνταξης! Θυμίζουμε: Ο Τσίπρας είναι ο ίδιος άνθρωπος που αντί να επιστρέψει την 13η σύνταξη, έκοψε κι ό,τι είχε απομείνει κι από την 12η και από την 11η κι από την 10η σύνταξη.

Πάμε τώρα να δούμε τι ακριβώς κάνει ο διάδοχος (σε όλα) του Σαμαρά:

α) Πουλάει «αριστεριλίκι» μοιράζοντας 617 εκατομμύρια. Αλλά θα τα δώσει;Γιατί και οι προηγούμενες υποσχέσεις, περί «παγώματος» των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών ή οι υποσχέσεις για το ασφαλιστικό των αγροτών, πήγαν υπέρ «τρόικας»…

β) Τι είναι το «επίδομα» του Τσίπρα; Είναι το 1/5 (!) από όσα βουτάει ο Τσίπρας με μια μόνο κίνηση: Τον προϋπολογισμό του 2017. Οι νέοι φόροι και οι νέες μειώσεις δαπανών που ψηφίζει ο Τσίπρας αυτές τις μέρες στη Βουλή μέσω του προϋπολογισμού ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ.

γ) Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι απώλειες από τις περικοπές σε συνταξιούχους, παλιούς και νέους, θα ανέλθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, στα 6,016 δισ. ευρώ. Μόνο οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις στην τετραετία θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα