Μισθοι πεινας στα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια - 320 ευρω για 8ωρη εργασια!!!

Διακόσια δέκα ευρώ για πεντάωρη και τριακόσια είκοσι για οκτάωρη απασχόληση είναι η αμοιβή των νηπιαγωγών σε πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Εκατοντάδες πτυχιούχοι νηπιαγωγοί που εργάζονται σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία αμείβονται με μισθούς πείνας κατά παράβαση του νόμου 682/77, που ορίζει ότι θα πρέπει να αμείβονται «τουλάχιστον» με το μισθό των ομοιόβαθμών τους δημόσιων εκπαιδευτικών.
Αυτά καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, η οποία τονίζει πως σε πολλές περιπτώσεις οι νηπιαγωγοί αυτοί ορίζονται ως διευθυντές των σχολείων
τους ή και νόμιμοι εκπρόσωποι (ενδεχομένως χωρίς καν να το γνωρίζουν, άρα με πλαστογραφημένη την υπογραφή τους), με κίνδυνο να φορτωθούν την όποια παρανομία του ιδιοκτήτη. Με τον τρόπο αυτόν οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι λόγω της ανεργίας και της γενικευμένης εκμετάλλευσης. Ο νόμος 682/77 ορίζει ότι η μισθοδοσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών πρέπει να καταβάλλεται μέσω τραπέζης. Πολλές φορές όμως ο μισθός καταβάλλεται «στο χέρι», προκειμένου να μην ελέγχεται.
Keywords
Τυχαία Θέματα