Μετα τις εκλογες και ανεξαρτητου αποτελεσματος, το νομοσχεδιο ταφοπλακα για το ασφαλιστικο βαση μνημονιου

Του Θάνου Τσίρου
[email protected]
Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται από χθες -και ενώ μπαίνουμε στην τελευταία στροφή πριν από την κάλπη- το ασφαλιστικό.
Μετά τις δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος μίλησε για χορήγηση της κατώτατης σύνταξης με βάση περιουσιακά κριτήρια -προσθέτοντας μάλιστα ότι το μνημόνιο δεν αφήνει περιθώρια αλλαγών- τη… σκυτάλη πήρε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου
Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης δίδοντας μάλιστα σκληρή απάντηση διανθισμένη όχι μόνο με τεχνοκρατικά επιχειρήματα, αλλά και με σαφείς πολιτικές αιχμές.
Πάντως, παρά τον επιθετικό χαρακτήρα της ανακοίνωσης του γενικού γραμματέα, οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να αγνοούν τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί στο ασφαλιστικό μετά τις εκλογές καθώς οι συγκεκριμένες αναφορές στο πιο «βαρύ» προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου απουσιάζουν από τον δημόσιο διάλογο σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο.
Η επιτροπή που συνέστησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος ακριβώς για να προετοιμάσει την ελληνική πρόταση (σ.σ.: το ασφαλιστικό νομοσχέδιο με παρεμβάσεις όχι μόνο στο ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων αλλά και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που θα δοθούν από εδώ και στο εξής) θα παραδώσει το πόρισμά της μέσα στον Οκτώβριο (μετά τις εκλογές), ενώ η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι πλέον πολύ πιθανό να μετατεθεί για τον Νοέμβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα