ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ –ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ


ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ-


Ένταση επικράτησε στο κέντρο υποδοχής μεταναστών, στο Φυλάκιο του Έβρου, όταν αλλοδαποί οι οποίοι κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα έβαλαν φωτιά σε στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η ατμόσφαιρα στον θάλαμο του κέντρου ήταν αποπνικτική και ο συγκεκριμένος τομέας χρειάστηκε να εκκενωθεί.
Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται
στο Φυλάκιο έχει μειωθεί, καθώς οι διωκτικές αρχές αφήνουν ελεύθερους από τη δεύτερη μέρα κράτησης αλλοδαπούς εθνικοτήτων που δεν είναι άμεσα απελάσιμοι από τη χώρα. Χθες στο κέντρο υποδοχής βρίσκονταν 300 μετανάστες, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο οι συνθήκες, ειδικά για όσους κρατούνται ακόμη και για δύο μήνες, είναι ιδιαίτερα άσχημες. Η νέα διαμαρτυρία, μεταξύ πολλών που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι καπνοί που τύλιξαν τον τομέα όπου κρατούνται οι διαμαρτυρόμενοι έθεσε σε συναγερμό τις διωκτικές αρχές, που εκκένωσαν τον χώρο και οδήγησαν τους μετανάστες στο προαύλιο. Η “πολιορκία” λύθηκε αργά το βράδυ, όταν οι μετανάστες επέστρεψαν στον τομέα κράτησης, χωρίς να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα