Η συρραξη των καναλαρχων και η attica bank

Τα βαριά πυρά πέφτουν επί και πέριξ της Attica Bank, τα παράπλευρα επεισόδια παίζονται κάθε απόγευμα στα δελτία των 7, και η φαιδρά πτυχή του πολέμου φοράει… περούκα και κάνει βόλτες στο Μανχάταν.

Πρόκειται για τον (προαναγγελθέντα ) πόλεμο νομής και ανακατανομής της ισχύος στο νέο μιντιακό τοπίο – έναν πόλεμο, που θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες και δίνεται πλέον σε τρία παράλληλα επίπεδα: Στη διαφύλαξη του πολιτικού κύρους και του ηθικού πλεονεκτήματος της κυβέρνησης που έχει, ντε φάκτο πλέον, συνδεθεί
με τις νέες τηλεοπτικές άδειες και την πάταξη της διαπλοκής, στον έλεγχο των τραπεζών και των διοικήσεων τους, και στη μάχη των παλαιών καναλαρχών κόντρα στα νέα επιχειρηματικά σχήματα.

Σ’ αυτό το σκηνικό, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το συντονισμένο σφυροκόπημα αντιπολίτευσης και «κομμένων» καναλαρχών για την τηλε-άδεια Καλογρίτσα. Ουσιαστικά, η Νέα Δημοκρατία και οι πλευρές Κοντομηνά και Βαρδινογιάννη χρεώνουν στο Μαξίμου ότι με όχημα την Attica Bank και με τη χορήγηση ευνοϊκών δανείων επιχειρεί να στηρίξει τον όμιλο Καλογρίτσα για να στήσει το «δικό της» τηλεοπτικό κανάλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα