Η προκηρυξη για τον σωκρατη γκιολια δεν μοιαζει σαν τις αλλες της «σεχτας»

Μια απόρρητη έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ» ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Οι ειδικοί επιστήμονες των εργαστηρίων μέσα στο εξασέλιδο πόρισμα διατυπώνουν βαθύτατες αμφιβολίες για το κατά πόσο η προκήρυξη που εστάλη προκειμένου η «Σέχτα Επαναστατών» να αναλάβει την ευθύνη της δολοφονίας είναι αυθεντική. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ειδικεύονται στην ανάλυση
και την ταυτοποίηση των κειμένων τρομοκρατικών οργανώσεων καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κανένα από τα κριτήρια-προδιαγραφές που απαιτούνται προκειμένου να αποδειχτεί η γνησιότητα της προκήρυξης δεν ταιριάζει με τις τρεις προηγούμενες που εστάλησαν από την ίδια οργάνωση.

Ο τρόπος αποθήκευσης και αποστολής του κειμένου (χειρόγραφο αντί CD), το ύφος και η γλώσσα, η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε, η στοίχιση, η δημιουργία παραγράφων είναι, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, διαφορετικά στη συγκεκριμένη προκήρυξη συγκριτικά με τις τρεις προηγούμενες που έχει στείλει η «Σέχτα Επαναστατών», ενώ για πρώτη φορά οι αποστολείς επέλεξαν ακόμη και διαφορετικό είδος φακέλου σε σχέση με τις άλλες που ήταν απολύτως όμοιος. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση συντάχθηκε πολλούς μήνες μετά την αποστολή της προκήρυξης, παρόλο που σε ανάλογες περιπτώσεις οι αρμόδιες υπηρεσίες κινούνται ταχύτατα. Μάλιστα, η καθυστέρηση της ανάλυσης είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία από την τυπωμένη φωτογραφία του οπλισμού που υπήρχε στον φάκελο της προκήρυξης. Οπως υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει χρονική καθυστέρηση σε αυτές τις περιπτώσεις, αν η εξέταση γινόταν άμεσα, θα ήταν σε θέση να ταυτοποιήσουν ακόμη και τον εκτυπωτή που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες για να τυπώσουν τις επτά σελίδες της προκήρυξης και τη φωτογραφία με τα όπλα.
Keywords
Τυχαία Θέματα