Η μεγαλύτερη βραδιά της αγανάκτησης

Πλημμύρισε το Σύνταγμα από πλήθη "αγανακτισμένων" πολιτών που με πανό, σφυρίχτρες, τύμπανα, μαγειρικά σκεύη και χιλιάδες υψωμένα χέρια, διαδήλωσαν για ένα καλύτερο αύριο

Χαρακτηριστικά κινήματος αποκτούν πλέον οι αυθόρμητες διαδηλώσεις "αγανακτισμένων" στο Σύνταγμα. Μια πρωτοφανής λαοθάλασσα πλημμύρισε χθες την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας στη
μεγαλύτερη ειρηνική διαδήλωση των τελευταίων χρόνων.

Η χθεσινή συγκέντρωση ξεπέρασε κατά πολύ σε πλήθος αλλά και σε παλμό την "πρεμιέρα" των αγανακτισμένων της περασμένης Τετάρτης. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου από την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις της επαρχίας, από μικρά παιδιά με τους γονείς τους μέχρι συνταξιούχοι (η αστυνομία έκανε λόγο για περισσότερους από 20.000 αλλά πρόσωπα με εμπειρία σε συγκεντρώσεις υπερδιπλασιάζουν τον αριθμό) δημιούργησαν ένα τεράστιο ανθρώπινο χαλί που εκτεινόταν στις οδούς Ερμού, Αμαλίας, Οθωνος, Βασιλέως Γεωργίου, Πανεπιστημίου, Σταδίου και τους γύρω δρόμους.
Με τύμπανα, σφυρίχτρες και χιλιάδες υψωμένα χέρια οι συγκεντρωμένοι δεν σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα. Μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη 26 άνθρωποι "μεταμορφώθηκαν" σε γράμματα σχηματίζοντας τη φράση του Γκάντι "η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια".
Η Πλατεία Συντάγματος δονήθηκε χθες για ώρες πολλές από ένα παλλόμενο πλήθος με πρωτοφανή δυναμισμό. "Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω" ήταν για άλλη μία φορά το κεντρικό σύνθημα των "αγανακτισμένων", που επέμειναν να φωνάζουν ρυθμικά υψώνοντας τα χέρια τους προς το κτίριο του Κοινοβουλίου και σκαρώνοντας πολλά συνθήματα κατά του πολιτικού κόσμου, του πρωθυπουργού ή και υπουργών όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Δεν ήταν όμως μόνο το πλήθος και ο παλμός του που έδωσαν το στίγμα της χθεσινής συγκέντρωσης. Ηταν η ανάγκη του καθενός να εκφράσει με τον δικό του τρόπο την οργή και την αγανάκτησή του για την κατάσταση που επικρατεί.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα