Έρευνα για το περιβαλλον στην ελλαδα

Το περιβάλλον είναι σε κακή κατάσταση στην Ελλάδα αλλά μπορεί να διασωθεί με πολύ προσπάθεια, πιστεύουν 8 στους 10 πολίτες που συμμετείχαν σε έρευνα φοιτητών εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα είναι το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ακολουθεί η αποψίλωση και η καταστροφή των δασών.

Οι 6 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι οι κυβερνήσεις έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για τη μόλυνση του περιβάλλοντος και το 83% θεωρεί ότι το μέλλον είναι αβέβαιο
αλλά αναστρέψιμο.

Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας ) του Mediterranean College με την συνδρομή της Σχολής Μηχανικών του Κολλεγίου.

Μέσω των αποτελεσμάτων που προέκυψαν αναδεικνύονται συμπεράσματα σχετικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη που στόχο έχει τόσο την μικρότερη δυνατή δαπάνη πρώτης ύλης όσο και την εκπαίδευση των ίδιων των πολιτών με την περιβαλλοντική μέριμνα να αποτελεί διαδικασία πλήρως ενταγμένη στον καθημερινό τρόπο ζωής και στους χώρους που κινούνται. Απώτερος σκοπός της έρευνας είναι να συμβάλει στην δημιουργία μίας περισσότερο πράσινης καθημερινότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα