Να φιμωσει facebook και τwitter προσπαθει τωρα ο ερντογαν

Οι αναταραχές των τελευταίων ημερών στην Τουρκία έδωσαν την ευκαιρία στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «ανακαλύψει» πολλούς εχθρούς. Στην αρχή ήταν «τα εξτρεμιστικά στοιχεία» και η αντιπολίτευση, μετά οι «ξένοι παράγοντες». Τελευταία «απειλή» του Ερντογάν είναι τα κοινωνικά δίκτυα και κάνει ό,τι μπορεί για να εξασθενίσει τη δύναμή τους.
«Αυτό το πράγμα που ονομάζουν κοινωνικά δίκτυα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια πηγή προβλημάτων για την σημερινή κοινωνία», επιβεβαίωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης. Ειδικά για το Twitter
επιφύλασσε έναν πολύ πιο εύγλωττο χαρακτηρισμό: «Υπάρχει ένας μπελάς που λέγεται Twitter», ξεκαθάρισε: «Από εκεί εκβάλουν απίστευτα ψέματα».Η οργή του Ερντογάν προς τα κοινωνικά δίκτυα είναι δικαιολογημένη. Η διαμαρτυρία ενάντια στην αποψίλωση του πάρκου Γκεζί και στις κυβερνητικές προθέσεις για την ανέγερση στη θέση του εμπορικού κέντρου εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω διαδικτύου. Η οργάνωση για τη διάσωση της συγκεκριμένης ζώνης πρασίνου έχει δική της σελίδα στο Facebook και το hashtag #direngeziparki (Το πάρκο Γκεζί αντιστέκεται).
Keywords
Τυχαία Θέματα