Επίθεση κατά αυτοκινήτου του Σαουδαραβικού προξενείου στο Πακιστάν

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αυτοκινήτου που ανήκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι, σκοτώνοντας έναν Σαουδάραβα πολίτη.

Ο Χασάν Κεχκάνι, εργαζόμενος στο προξενείο, δέχθηκε την επίθεση στην συνοικία Ντιφένς, στο Καράτσι, ένα χιλιόμετρο μακριά από το προξενείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μοτοσικλέτες με τέσσερα άτομα σταμάτησαν δίπλα στο αυτοκίνητο και άνοιξαν πυρ. Οι άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον έξι φορές.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα δεν επιβεβαίωσαν ότι μαχητές τους ευθύνονται για το θάνατο του Σαουδάραβα,
ωστόσο, εξέφρασαν την «πλήρη υποστήριξή τους» στην επίθεση.

«Όποιος το έκανε αυτό, έκανε πολύ καλή δουλειά γιατί, όπως το Πακιστάν έτσι και η Σαουδική Αραβία είναι επίσης σκλάβος των Αμερικανών. Στην πραγματικότητα βρίσκεται δύο βήματα μπροστά από το Πακιστάν. Όποιες οργανώσεις δεσμεύονται σε τέτοιες δραστηριότητες, έχουν την πλήρη υποστήριξή μας» τόνισε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν.

Η επίθεση σημειώνεται λίγες ημέρες αφότου άγνωστοι πέταξαν δύο χειροβομβίδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι.

Την επίθεση καταδίκασε ο πρόξενος της χώρας. «Αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση δεν μπορεί να είναι μουσουλμάνοι» δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ αλ-Γκαντίρ.

ΠΡΕΖΑ TV
16/5/2011
Keywords
Τυχαία Θέματα