Το πολιτικό τέλος του Στρος-Καν

Δεν έχει πλέον καμιά ελπίδα ο κατ' όνομα «σοσιαλιστής» γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν να γίνει πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως ονειρεύονταν τόσο αυτός όσο και οι πανίσχυροι κύκλοι του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που τον στηρίζουν και τον προωθούσαν για το αξίωμα αυτό. Το πολιτικό του τέλος σφραγίστηκε από τη στιγμή που δύο Αμερικανοί ασφαλίτες τον κατέβασαν στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης από την πρώτη θέση γαλλικού αεροπλάνου της γραμμής δέκα λεπτά πριν αυτό αναχωρήσει για το Παρίσι και
τον συνέλαβαν με την κατηγορία της επίθεσης με σεξουαλικούς στόχους εναντίον 32χρονης καμαριέρας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στο Μανχάταν, όπου είχε καταλύσει ο διευθυντής του ΔΝΤ.

Σε μια χώρα σαν τη Γαλλία, δεν είναι αυτή καθαυτή η κατηγορία και η ενδεχόμενη ενοχή του Στρος-Καν στην υπόθεση αυτή που τον πετάει έξω από την πολιτική σκηνή. Είναι πρωτίστως και καθοριστικά το γεγονός της σύλληψής του, η σκηνή κατά την οποία δύο Αμερικανοί αστυνομικοί οδηγούν ως κρατούμενο ανάμεσά τους τον Ντομινίκ Στρος-Καν.
Είναι αδιανόητο οι Γάλλοι να εκλέξουν ως πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα άτομο που όποτε θέλει η Ουάσιγκτον θα τον δείχνουν τα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο να περπατάει ως... κρατούμενος! Είναι ο πλήρης προπαγανδιστικός διασυρμός μιας μεγάλης χώρας που καταρρακώνει παντελώς την εικόνα του «γαλλικού μεγαλείου» που έχουν οι Γάλλοι για τη χώρα τους.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα