ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!

Στον αέρα βρίσκονται αποζημιώσεις που οφείλουν δημόσια νοσοκομεία σε ασθενείς για ιατρικά λάθη. Τα νοσοκομειακά ιδρύματα, λόγω των μεγάλων ελλειμμάτων, δηλώνουν αδυναμία καταβολής των ποσών που έχουν αποφασιστεί από τα δικαστήρια και ζητούν οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Υγείας, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να στρέφονται σε βάρος των γιατρών που διέπραξαν τα λάθη.Τα ποσά των αποζημιώσεων διογκώνονται σε καθημερινή βάση, αφού όσο διάστημα καθυστερούν οι καταβολές από τις διοικήσεις των νοσοκομείων, επιβαρύνονται με τόκους που φτάνουν το 6% ετησίως. Τα νοσοκομεία δηλώνουν αδυναμία καταβολής
των ποσών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι αποζημιώσεις για ιατρικά λάθη μετρώνται σε εκατομμύρια ευρώ. «Τα ελλείμματα είναι τεράστια και δεν υπάρχουν χρήματα για αποζημιώσεις», επισημαίνουν παράγοντες νοσοκομείων.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νοσοκομείου Λήμνου, σε βάρος του οποίου έχει επιδικαστεί αποζημίωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για ιατρικό λάθος, συνέπεια του οποίου ήταν να μείνει ανάπηρο παιδί που σήμερα είναι ηλικίας 10 χρόνων.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα