Διαβαστε πως οι ελεγκτικες εταιρειες deloitte, kpmg, pwc, ey κρυβουν,ξεπλενουν και μαγειρευουν στοιχεια

Η διαρροή των Panama Papers αποκάλυψε, αν όχι το ίδιο το γεγονός, την έκταση της φοροδιαφυγής/φοροαποφυγής και του σαθρού καθεστώτος λειτουργίας των φορολογικών παραδείσων, στους οποίους δεν υπάρχει δικαιοδοσία ελέγχου και επιβολής του νόμου. Στα Panama Papers εμπλέκονται μεγιστάνες, πολυεθνικές και εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα. Τι γίνεται όμως με αυτούς που τους ελέγχουν; Η παρούσα αποκαλυπτική έρευνα, που στην Ελλάδα δημοσιεύει αποκλειστικά το tvxs.gr, παρουσιάζει αποδείξεις
για την εμπλοκή σε φορολογικούς παραδείσους και τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας των τεσσάρων μεγαλύτερων εταιρειών ορκωτών λογιστών του κόσμου. Πρόκειται για τις «The Big Four»: Deloitte, PricewaterhouseCoopers ή PwC, EY (μέχρι πρόσφατα Ernst & Young) και KPMG.

Η έκθεση «The Big four: A study on opacity» (Οι τέσσερις μεγάλοι: Μια έρευνα για την αδιαφάνεια), ανατέθηκε από τους ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (GUE/NGL), που συμμετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers: Fabio de Masi (αντιπρόεδρος της επιτροπής PANA), Matt Carthy, Patrick Le Hyaric, Miguel Urban Crespo, Miguel Viegas, Marina Albiol Guzman, Στέλιο Κούλογλου και Τάκη Χατζηγεωργίου. Πραγματοποιήθηκε από τους Ρίτσαρντ Μέρφι* και Σάιλα Ναόμι Στάουσχολμ* και παρουσιάζεται από επιλεγμένα μίντια, μεταξύ τους και το tvxs.gr, σε αρκετές χώρες του κόσμου. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων μέσων που δημοσιεύουν την έρευνα είναι τα: eldiario.es (Ισπανία), Irish Times (Ιρλανδία), EXPRESSO - ICIJ (Πορτογαλία), Süddeutsche Zeitung (Γερμανία), Bloomberg (ΗΠΑ), pagina 12 (Αργεντινή), Tvxs.gr και Εφημερίδα των Συντακτών (Ελλάδα), Tax Analysts (ΗΠΑ), L’Humanite (Γαλλία), Dagens ETC (Δανία), The Australian (Αυστραλία).
Keywords
Τυχαία Θέματα