Δανειο 1δις.ευρω στη fraport για τα 14 περιφερειακα αεροδρομια-πηρε τα αεροδρομια χωρις λεφτα;

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥΛΗΣΕ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ...ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΡΓΟ" ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, υπέγραψε με τη Fraport Greece κοινοπραξία πέντε κορυφαίων χρηματοδοτικών
ιδρυμάτων, με στόχο τη στήριξη τής εταιρείας για την 40ετή παραχώρηση των 14 περιφερειακών ελληνικών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων κι αυτό της Θεσσαλονίκης.

Στη κοινοπραξία μετέχουν οι Alpha Bank (284,7 εκατ. ευρώ), η Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης-BSTDB με έδρα τη Θεσσαλονίκη (62,5 εκατ. ευρώ, ήτοι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει παράσχει ποτέ η διακρατική τράπεζα για επένδυση σε κράτος- μέλος), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης-ΕBRD (186,7 εκατ. ευρώ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων-ΕΙB (280,4 εκατ. ευρώ) και το International Finance Corporation (154,1 εκατ. ευρώ), βραχίονας του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το IFC θα παρέχει επίσης στη Fraport Greece αποκλειστικά ανταλλαγή επιτοκίων αντιστάθμισης σε ευρώ, ώστε να βοηθήσει την εταιρεία να αντισταθμίσει πιθανές διακυμάνσεις στα επιτόκια.
Keywords
Τυχαία Θέματα