Αρνητικη η ροη καταθεσεων το φεβρουαριο

Αρνητική ροή καταθέσεων σημειώθηκε το Φεβρουάριο, με τον ετήσιο ρυθμός μείωσης να διαμορφώνεται στο 4%. Αντίστοιχα, καθοδικά κινείται η συνολική χρηματοδότηση της οικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι καταθέσεις των ιδιωτών παρουσίασαν μείωση κατά 750 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο , έναντι μείωσης κατά 1.534 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε στο 2,9% από 3,1% τον προηγούμενο μήνα.Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής του συνόλου
των καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 4,0% από 4,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή των καταθέσεων ήταν αρνητική κατά 600 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.567 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2017.
Τον ίδιο μήνα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης της οικονομίας διαμορφώθηκε στο -2,0% από -1,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 801 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 1.260 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα