Χρυση αυγη : ο νεοναζισμος ως νεα πολιτικη μοδα...που ηρθε για να μεινει (οχι για πολυ)


ΠΡΕΖΑ TV ΑΡΘΡΟ
Παρόλο που τα τελευταία χρόνια τα φαινόμενα της ρατσιστικής βίας,άρχισαν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και στην Ελλάδα,το θέμα αποτελούσε ταμπού για το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ ,τα οποία έκαναν μόνο μια μικρή αναφορά στα γεγονότα,χωρίς να εμβαθύνουν στα περιστατικά ,ενώ οι διάφορες επιθέσεις απαξιώνονταν απο τα δυο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) ως μεμονωμένες.
Πλέον,εν ετει 2012,η ακροδεξιά ιδεολογία,πολύ φοβόμαστε πως έχει γίνει η μόδα της εποχής μας,μιας και το κόμμα της Χρυσής Αυγής
που την ασπάζεται,βρήκε και επίσημα κοινοβουλευτική στέγη,ασυλία και χώρο έκφρασης.
Ο πατριωτισμός και ο Εθνικισμός σε συνδυασμό με τον φανατισμό,έχουν γίνει το συνώνυμο του νεοναζισμού,ο οποίος σε εποχή κρίσης ανθεί όχι μόνο στην Ελλάδα,αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη,ως η νέα εναλλακτική πολίτικη πρόταση και στάση ζωής.
Η δικαιολογία πως για όλα φταίνε οι ξένοι και πως η φυλή του καθενός είναι η “ξεχωριστή” ,με την έλλειψη παιδείας να είναι βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων που ασπάζονται το εν λόγω δόγμα,έχει ως αποτέλεσμα την ανικανότητα της ενεργοποίησης της κριτικής σκέψης,ώστε οι “φανατικοί” του “δόγματος” να κάνουν μια δεύτερη ανάγνωση στο τι πραγματικά πιστεύουν .
To site www.iefimerida.gr έκανε μέσα στην εβδομάδα την μετάφραση ενος εξαιρετικού ρεπορτάζ της Le Figaro στο οποίο χαρτογραφούνται σε ολόκληρη την Ευρωπη τα ακροδεξιά κοινοβουλευτικά κόμματα ανα χώρα.
Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο ανεβάζει τον αριθμό των ακροδεξιών βουλευτών σε 439 σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα ακροδεξιά σκήπτρα κρατάει η γειτονική Ιταλία με 60 βουλευτές, ακολουθούν η Αυστρία με 56 και η Ελβετία με 54.
Οι μετανάστες και η οικονομική κρίση φούντωσαν τα ακροδεξιά κόμματα στην ευρωπαική ήπειρο.
Βουλγαρία: 21 ακροδεξιοί βουλευτές στους 240
Το ακροδεξιό κόμμα Ataka δημιουργήθηκε το 2005 από τη συγχώνευση τριών εθνικιστικών κομμάτων και κέρδισε 9,4% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές του 2009. Αυτό το ακροδεξιό κόμμα μάχεται κατά της «τσιγγανοποίησης» και της «τουρκοποίησης» της Βουλγαρίας.
Ιταλία: 60 ακροδεξιοί βουλευτές στους 630
Με επικεφαλής τον Ουμπέρτο Μπόσι, η Λέγκα του Βορρά είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2008 κέρδισε το καλύτερο σκορ της ιστορίας της και πήρε 8%. Σύμμαχος στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μπερλουσκόνι η Λέγκα είχε τρεις υπουργούς στην κυβέρνηση.
Ουγγαρία: 46 ακροδεξιοί βουλευτές στους 386
Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik έκανε την εμφάνισή του στο κοινοβούλιο της χώρας στις εκλογές του 2010 με ποσοστό 16%. Αυτό το ακροδεξιό κόμμα που υπερασπίζεται τις αξίες της θρησκείας, της οικογένειας και της τάξης έχει αναφορές στα σύμβολα μιας ναζιστικής οργάνωσης του 1930. Την άνοδό του, ωστόσο, φρέναρε το συντηρητικό κόμμα Fidesz, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία με τον Βίκτορ Ορμπαν ο οποίος ενσωμάτωσε πολλά ακροδεξιά συνθήματα στο δικό του κόμμα.
Αυστρία: 56 ακροδεξιοί βουλευτές στους 183
Το FPO είναι έν
Keywords
Τυχαία Θέματα