Χωρις πλειοψηφια 151 περασαν το νομοσχεδιο για το ξεπουλημα της δημοσια περιουσιας


ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΦΙΛΟΥΣ,ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΑΣ... ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ...ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ!!!
Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η σημερινή  ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή,
αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου. Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης.
Η σημερινή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έχει ως εξής :
Άρθρο 1:  173 ναι, 120 όχι  Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 2 : 148 ναι, 139 όχι, παρών 6, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 3:  156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 4: 146 ναι, 121 όχι, 26 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (είχε επτά άρθρα και τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, κα» ενώ συμπληρωνόταν με τροπολογία για τα «ευγενή ταμεία») έγινε ονομαστικά μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Η υπερψήφιση του νόμοσχεδίου από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρόβα τζενεράλε του «γάμου» των δύο κομμάτων, με την ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά να να «θέτει εαυτόν» εκτός κυβέρνησης.
Keywords
Τυχαία Θέματα