Ασφαλιστικο: 'βαπτιζεται' κανονας βιωσιμοτητας η ρητρα μηδενικου ελλειμματος

Με έμφαση στο μοντέλο δημιουργίας της εθνικής και της αναλογικής σύνταξης, ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, παρουσίασε στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), τα βασικά σημεία της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης που προωθεί.
Η πρόταση σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, τονίζει ξεκάθαρα ότι η εθνική σύνταξη θα χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους, με τη συμπλήρωση 15 χρόνων προϋπηρεσίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, σημείο που αποτελεί βασικό πεδίο διαφωνίας όμως, με τους θεσμούς. Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε «αναγκαία» τη δημοσιονομική προσαρμογή που πρέπει να συντελεστεί,
πρόσθεσε όμως ότι δεν θα προκύψει από «νέες οριζόντιες περικοπές, αλλά από εξορθολογισμό του συστήματος». Η πρόταση κατατέθηκε στην ΟΚΕ έτσι ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι συμμετέχοντες κοινωνικοί εταίροι (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και να προχωρήσουν στις παρατηρήσεις τους. Επισημαίνεται δε, ότι σχετικά με τις ήδη καταβληθείσες συντάξεις, η αλλαγή στο ποσοστό αναπλήρωσης με βάση το οποίο χορηγούνται σήμερα, θα προκύψει ως αποτέλεσμα αναλογιστικής μελέτης που θα εκπονήσει η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO). Συνεπώς, τοποθετείται ένας διεθνώς αναγνωρισμένος φορέας εργασίας, ως υπεύθυνος για την αναλογιστική μελέτη που θα αναπροσαρμόσει τις συντάξεις που χορηγούνται σε 2,6 εκατ συνταξιούχους. Ας δούμε πιο αναλυτικά, τις προτάσεις Κατρούγκαλου, όπως αυτές κατατέθηκαν στην ΟΚΕ με τίτλο, «Γενικές Αρχές της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης για τον διάλογο στο πλαίσιο της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής»:
Keywords
Τυχαία Θέματα