“ΑΠΟΓΥΜΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ‘ΠΑΝΑΓΙΑ’”

Για σταδιακή απογύμνωση του νοσοκομείου Β’ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ “Παναγία” προειδοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και ο δήμος Καλαμαριάς, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των δημόσιων κλινών και θα αφήσει ακάλυπτους τους πολίτες της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Από χθες το νοσοκομείο έχει ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο “Άγιος Παύλος”, ωστόσο τα σενάρια για το μέλλον του κάνουν τους φορείς της πόλης να ανησυχούν. Χαρακτηριστικά, οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν γνωρίζουν σε ποιο καθεστώς θα ενταχθούν τελικά και αν θα κληθούν να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ, ενώ στις προτάσεις του υπουργείου Υγείας προβλέπεται η μετακίνηση τριών κλινικών του “Παναγία” σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
“Ανησυχούμε για αποδυνάμωση του Παναγία, καθώς υπάρχει πρόταση του καθηγητή Λυκούργου Λιαρόπουλου για μετακίνηση κάποιων κλινικών. Συγκεκριμένα, η καρδιολογική κλινική θα πάει στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο, η ορθοπεδική στο Γ. Γεννηματάς και η ουρολογική μαζί με τον λιθοτρίπτη στο Παπανικολάου. Αν αρχίσουν να σαλαμοποιούν το νοσοκομείο, πώς θα βγαίνουν οι εφημερίες; Πώς θα γίνονται χειρουργεία αν δεν υπάρχει καρδιολογική κλινική; Δεν ξέρουμε τι είμαστε. Είμαστε ΕΣΥ ή ΙΚΑ;” δήλωσε στη “Μ” ο κ. Παναγιώτης Φραγγίδης, μέλος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου Β’ ΙΚΑ “Παναγία”.
Ο ίδιος τόνισε ότι προς το παρόν κανείς δεν ξέρει πώς θα πληρωθούν οι εφημερίες των ειδικευόμενων, διότι το καθεστώς που ισχύει στο ΙΚΑ είναι διαφορετικό απ’ αυτό του ΕΣΥ. Συνολικά, υπάρχουν 500 εργαζόμενοι στο “Παναγία” (διοικητικοί, γιατροί, υγειονομικό προσωπικό), συν 65 υπάλληλοι της Euromedica, με την οποία το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει υπογράψει σύμβαση για τον χώρο στον οποίο στεγάζεται επί χρόνια το νοσοκομείο. Η σύμβαση λήγει τον Μάιο του 2012, ενώ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την εξέλιξη του νοσοκομείου όσα ακούγονται για ανέγερση πτέρυγας στον “Άγιο Παύλο”, όπου θα στεγαστεί ό,τι θα απομείνει από το “Παναγία”.
Αναφορικά με τη χθεσινή πρεμιέρα λειτουργίας του νοσοκομείου στο πλαίσιο του ΕΣΥ, ο κ. Φραγγίδης εξήγησε ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο τεσσάρων μηνών, κατά το οποίο το “Παναγία” θα λειτουργεί κανονικά.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα