Ανοιχτος σε νεο δανεισμο της ελλαδας...και νεα μετρα ο σοιμπλε!!!

Μπορούμε να συζητήσουμε προς το τέλος του 2014 για νέα βοήθεια και πρόσθετα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους, εφόσον η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, είναι το μήνυμα που έφερε ο Β.Σόιμπλε στην Ελλάδα, όπως το διατύπωσε και στην συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο
Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι δεν συζήτησε με την ελληνική κυβέρνηση για νέα μέτρα το φθινόπωρο ούτε για το χρηματοδοτικό κενό, ζητώντας όμως εντατικοποίηση των προσπαθειών, κυρίως σε ό,τι αφορά το Δημόσιο
Εθίγησαν όλα τα θέματα και εξετάστηκαν τρόποι για την ενίσχυση της ανάπτυξης είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας τη σημασία της συμφωνίας με την γερμανική επενδυτική τράπεζα, KfW, για τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου.
Νωρίτερα ο Σόιμπλε -που δεν πρέπει να λησμονείται ότι κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς- απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέους κουρέματος χρέους, συστήνοντας μάλιστα στην Ελλάδα να μην συνεχίσει τη συζήτηση αυτή γιατί «δεν είναι προς όφελος σας».
Και αν η απόρριψη του ενδεχόμενου νέου κουρέματος ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη δεδομένου ότι η Γερμανία βρίσκεται προ εκλογών και κάτι τέτοιο θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελαν να ακούσουν οι Γερμανοί πολίτες, εντούτοις προβλημάτισε κάποιους αναλυτές ο κατηγορηματικός τόνος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Θέλω να ζητήσω από όλους σας να μην συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας» είπε ο γερμανός υπουργός νωρίτερα μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας», τόνισε ακόμη.
Keywords
Τυχαία Θέματα