Αλαλουμ στις υπηρεσιες για την επαναφορα υπαλληλων σε εφεδρεια-ακομη μια αποδειξη του ποσο μπουρδελο ειναι η κυβερνηση

Πλήρες αλαλούμ επικρατεί στις υπηρεσίες λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Παράλληλα, εγείρονται ουσιαστικά ζητήματα νομιμότητας στην εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την «εφεδρεία».

Δεν είναι μόνο οι χρονοβόρες διαδικασίες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εγκύκλιο με τις νέες προϋποθέσεις για να τοποθετηθούν ξανά στις υπηρεσίες τους όσοι έχουν αποχωρήσει δυνάμει των αντισυνταγματικών διατάξεων για την
«εφεδρεία».

Νομικοί κρίνουν ότι είναι παράνομο να θεωρείται πρόσληψη η αποκατάσταση υπαλλήλων με βάση την υπ' αριθ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4024/2011, που αφορούν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την αυτοδίκαιη απόλυση υπαλλήλων (άρθρο 33 του Ν.4024/2011).

Η σύγχυση επιτείνεται, καθώς ήδη έχουν ανακληθεί πράξεις αυτοδίκαιης απολύσεις για προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, χωρίς τις πρόσθετες προϋποθέσεις που θέτει η τελευταία εγκύκλιος.

Ειδικότερα, με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναδεικνύονται τα εξής προβλήματα:
Keywords
Τυχαία Θέματα